اصطلاحات ارز دیجیتال قسمت جدا نشدنی در دنیای ارز دیجیتال میباشد. بازار ارزدیجیتال برای کسب سود، چه به عنوان سرمایه گذاری و چه برای معامله گری بین افراد جهان شهرت پیدا کرده است. همانطور که هر بازاری اصطلاحات ارز دیجیتال مربوط به خودش را دارد، ارز های دیجیتال به دلیل اینکه روز به روز به تعدادشان افزوده میشود، یک سری اصطلاحات ارز دیجیتال مربوط به خود را نسبت میدهد.اگر میخواهید در این بازار پر ریسک فعالیت کنید و هدفتان کسب درآمد از این بازار است ، باید سعی کنید که اصطلاحات ارز دیجیتال آن را یاد بگیرید و در حین کار از آن استفاده کنید.
با اینکه تعداد اصطلاحات ارز دیجیتال بسیار زیاد است، اما سعی کردیم که مهم ترین آن ها را کنار هم گردآوری کنیم تا بتوانید اطلاعات و درک کافی از این بازار داشته باشید.
- ارز دیجیتال(Digital Currency) :
اگر بخواهیم که کلمه ارزدیجیتال را ریشه یابی کنیم و به صورت دقیق آن را بررسی کنیم :
ارز: نوعی پول است به شکل سکه یا کاغذ، که توسط دولت ها ضرب و توزیع میشود که برای معاملات درون کشوری یا بین المللی مورد استفاده قرار میگیرد. همانند دلار، یورو و …. .
ارزدیجیتال، ارزی که بر بستر دیجیتال تولید شده و به صورت فیزیکی قابل لمس نمیباشد و در فضای دیجیتال تولید و توزیع میشود.
ارز دیچیتال بر اساس تکنولوژی و فناوری آن به سه دسته تقسیم میشود :
1.ارز مجازی(Virtual Currency) :
گونه ای از واسطه های مبادله و معاملات مالی است، اما توسط رایانه تولید و کنترل می شود و از علم رمزگذاری یا کد گذاری استفاده می کند. رمزارز ها هیچ گونه سرور مرکزی ندارند و بین هزاران کامپیوتر توزیع شده اند.
تعداد این ارزها محدود است . مانند بیت کوین که فقط 21 میلیون واحد از آن وجود دارد.
2.رمز ارز(Crypto Currency) :
ارزهای دیجیتالی که برای تامین و اطلاعات خود، از تکنیک های رمز نگاری استفاده میکنند. رمز ارزها میتوانند هم به صورت متمرکز و هم به صورت غیر متمرکز باشند. بیت کوین اولین رمز ارز غیر متمرکز میباشد.
از ویژگی های رمز ارزها میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- عدم دخالت دولت ها و نهادها در فرایند تولید
- تعیین و ثبت امن تراکنشها
- امنیت بالا
- سرعت انتقال بالا
به صورت کلی رمز ارزها از فناوری بلاک چین، برای ثبت تراکنش ها استفاده میکنند.
3. ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC):
دولت ها به عنوان پول نقد الکترونیکی ، برای مبادلات خود به افراد اجازه میدهند تا بتوانند به خدمات بانک مرکزی دسترسی داشته باشند.
این ارزها مانند ارزهای فیات(دلار، تتر و…) است.
این نوع رمزارز، واسطه های مالی مانند بانک ها را از میان بر میدارد و افراد میتوانند مستقیم با یکدیگر تبادلات مالی داشته باشند.از مزیت های آن ، نگرانی بابت ورشکستگی نهادهای مالی(بانک ها) را از بین میبرد.
- دفتر کل مرکزی (Central Ledger):
به سازمانی که داده های مربوط به تراکنش ها و سایر اطلاعات مالی را به طور سازماندهی شده در آن نگهداری مینمایند، دفتر کل مرکزی میگویند.
- دفتر کل توزیع شده (Distributed Ledger):
دفتر کل توزیع شده، پایگاه داده ای است با امنیت بسیار بالا، که اطلاعات ثبت شده در آن، مانند تراکنش ها و سایر اطلاعات مالی دیگر دائماً به روز میشود. این اطلاعات توسط چندین نفر قابل مشاهده میباشد، اما امکان تغییر یا حذف اطلاعات وجود ندارد. بنابراین امنیت اطلاعات و جلوگیری از حک شدن، دستور کار این پایگاه میباشد.
- بلاک چین (Block Chain) :
از مهم ترین اصطلاحات ارز دیجیتال ، بلاک چین می باشد. یک نوع فناوری میباشد که از دفتر کل توزیع، به عنوان پایگاه داده برای ثبت امن تراکنش ها مورد استفاده قرار میگیرد. بلاک چین از بلاک های متعدد تشکیل شده، که به صورت شبکه ای به همانند زنجیر به یکدیگر متصل اند،که هر کدام از آنها شامل اطلاعات تراکنش ها میباشند.
اگر یکی از افراد به دنبال تغییر اطلاعات در شبکهی بلاک ها باشد، باید دوباره تمامی بلاک های بعدی را استخراج کند و زنجیره را آن طور که میخواد ادامه دهد.این کار باید بسیار دقیق با توان محاسباتی بالا انجام بپذیرد.
- وایت پیپر(White Paper) :
هر شخص یا شرکتی که بخواهد برای خود یک ارز قابل اطمینان ایجاد کند، باید یک وایت پیپر مخصوص خود را داشته باشد. در اصطلاح ارز دیجیتال وایت پیپر در مورد جزئیات طرح یا سیسمی که میخواهد ارائه دهد باید به صورت دقیق، مشخص باشد و در مورد اهداف و مشکلی که میخواهد حل کند، باید صحبت شده باشد.
از ویژگیهای یک وایت پیپر خوب میتوان به نقشه راه، اطلاعات مربوط به رمز ارز، تیم فنی و سرمایه گذاران آن اشاره کرد.ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت کوین برای اولین بار وایت پیپر را منتشر کرد و در آن از چشم انداز بیت کوین، صحبت نمود.
- ماینر(Miner) :
این اصطلاح ارز دیجیتال به معنی معدنچی میباشد. که توسط الگوریتم های مخصوص کار میکند. وظیفه آن اضافه کردن اطلاعات به بلاک و حل کردن معادله شبکه میباشد.
دستگاهی است که با برق کار میکند و برای استخراج توکن ها مورد استفاده قرار میگیرد. در شبکه های ضعیف میتوان از CPU یا کارت گرافیک رایانه های شخصی استفاده کرد، اما در شبکه های بزرگ تر مانند بیت کوین و لایت کوین باید از دستگاه های مخصوص ماینیگ با توان محاسبه بالا استفاده شود که بسته به نوع و توانایی از حل مسئله آن با قیمت های مختلف فروخته میشود.
- بیت کوین(Bit Coin) :
اولین ارزدیجیتالی است که در سال 2009 توسط یک فرد ژاپنی به نام ساتوشی ناکاموتو، همراه با سیستم امنیتی قدرتمند معرفی شد.
نماد این اصطلاح ارز دیجیتال در صرافی ها BTC میباشد.
- آلت کوین(alt Coin) :
هر چیزی به غیر از بیت کوین را، آلت کوین میگویند که برترین آن ، اتریوم است. آلت کوین یکی از مهمترین اصطلاح ارز دیجیتال می باشد.
برای اطلاعات کامل تر در مورد آلت کوین ها به مقاله آلت کوین چیست؟ مراجعه کنید.
- شت کوین(Shit Coin) :
این اصطلاح ارز دیجیتال، دسته ای از آلت کوین میباشد. به هر ارزی که وارد بازار شود و هیچ گونه هدف و ارزش خاصی را دنبال نکند و به اصطلاح وایت پیپر آن مشخص نباشد، شت کوین میگویند. شت کوین ها به جای نماد در لوگوی خود از عکس های جالب و خنده دار استفاده میکنند.معروف ترین شت کوین ها ، دوج کوین (Doge Coin) و شیبا اینو(Shiba Inu) میباشند.
برای اطلاعات کامل تر در مورد شت کوین به مقاله شت کوین چیست؟ مراجعه کنید.
- دیفای(Defi) :
مخفف عبارت decentralized finance است. دیفای هر ابزار مالی مانند قرارداد هوشمند یا DAO است که از فناوری بلاک چین برای دور زدن موسسات واسطه استفاده میکند.
- کیف پول ارز دیجیتال(Wallet) :
همانطور که برای نگهداری اسکناس های خود از کیف پول استفاده میکنید، بهتر است برای نگهداری رمز ارزهای خود هم از کیف پول مخصوص خودش استفاده کنید.
زمانی که فرایند احراز هویت شما داخل صرافی انجام میشود، یک بخش به نام کیف پول در صرافی ایجاد خواهد شد. اما با توجه به اینکه صرافی ها غیر متمرکز هستند و هر لحظه امکان عدم پشتیبانی از رمز ارز خریداری شده اتفاق بیفتد، بهتر است از کیف پول ارز دیجیتال استفاده کنید.
کیف پول ها به دو گونه وجود دارند: 1.سرد 2.گرم
سرد، یک نوع فلش الکترونیکی است که به صورت فیزیکی از رمز ارزهای شما نگهداری میکند.
کیف پول گرم، کیف پول هایی هستند که به صورت مجازی قرار دارند که میتوانید ارز های خود را داخل آن نگهداری کنید و معروف ترین آن Trust Wallet میباشد.
- آدرس کیف پول(Address) :
رشته هایی از حروف و اعداد که برای هر کیف پول به صورت منحصر به فرد میباشد و بر روی بلاک چین قرار میگیرد. در خرید فروش رمز ارزها، برای جلوگیری از کلاهبرداری وهک، تنها مجاز به دادن این آدرس ها به دیگران هستید.
- بالاترین قیمت تاریخی(ATH) :
این اصطلاح ارز دیجیتال، مخفف عبارت All Time High ، به معنی بالاترین قیمت زمانی میباشد.
زمانی که یک ارز، از نظر قیمتی، یک رکورد جدید ثبت کند، از این اصطلاح مورد استفاده قرار میگیرد.
عرضه اولیه سکه(ICO) : از عبارت Initial Coin Offering، به معنی عرضه اولیه سکه گرفته شده است. یک روش برای تامین مالی در پروژه های ارزدیجیتال میباشد. با این روش ، سرمایه گذاران میتوانند با استفاده از ارزهایی مانند تتر یا بیت کوین ، روی پروژه ها سرمایه گذاری و توکن های آن را خریداری کنند.
معمولا این ارزها در ابتدا میتوانند سودهای قابل توجهی دهند.
- صرافی(Exchange) :
مطمئنا قبلا این اصطلاح ارز دیجیتال به گوشتان رسیده است. همانطور که برای خرید ارزهایی مالی مانند دلار، یورو، لیر، دینارو…. به صرافی مراجعه میکنید و نسبت به پولی که میدهید، ارز مورد نظر را دریافت میکنید.
برای خریداری ارزهای دیجیتال باید به صرافی های مخصوص این ارزها که بر بستر آنلاین قرار دارند، مراجعه و با پرداخت هزینه ، ارز مورد نظر را دریافت نمایید.
در بخش بین المللی و خارجی میتوانید از سایت بایننس اقدام به خرید، در بخش داخلی هم میتوانید به صرافی والکس، اکسکوینو، نوبیتکس و… مراجعه کنید.
البته دقت داشته باشید که فرایند احراز هویت برای ایرانیان در بعضی از صرافیها، همانند بایننس امکان پذیر نمیباشد و امکان مسدودی حساب شما وجود دارد.
- نهنگ(Whale) :
از اصطلاحات ارز دیجیتال ، نهنگ است که به گروهی از سرمایه داران گفته میشود که دارای سرمایه هنگفت در بازار میباشند و میتوانند از رمز ارز مورد نظر به حجم زیاد، خرید کنند.
به صورت کلی استراژی هایی که این افراد در بازار استفاده میکنند، بسیار موثر بر روند بازار است.
- بازار خرسی(Bear/Bearish) :
یکی از پرکاربرد ترین اصطلاحات ارز دیجیتال است.
بازار خرسی به زمانی گفته میشود که بازار افت قیمت را در بازه زمانی طولانی مدت تجربه کند. زمانی که قیمت 20% از سقف خود نزول میکند، می گویند بازار خرسی است. یعنی تمایل سرمایه گذاران برای فروش، بیشتر از خرید میباشد.
- بازار گاوی(Bull/Bullish) :
این اصطلاح از اشخاص فعال در وال استریت گرفته شده است. دقیقا برعکس بازار خرسی میباشد.
زمانی که روند صعودی در بازار مشاهده میشود و سرمایه داران تمایل برای خرید ارز مورد نظر را دارند.
به زبان ساده،از این اصطلاح ارز دیجیتال زمانی استفاده می شود که تمایل برای خرید بیشتر از فروش باشد.
- توکن(Token) :
مطمونا این اصطلاح ارز دیجیتال به گوشتان خورده است. یک رمز ارز فاقد فناوری بلاکچین است که روی شبکه های دیگر بلاکچینی سوار میشود و شروع به عرضه میکند. بلاک چین اتریوم از معروف ترین پلتفرم ها برای ایجاد توکن های مختلف میباشد.
تفاوت کوین و توکن:این دو اصطلاح ارز دیجیتال (کوین و توکن) بسیار شبیه هستند. اما کوین به عنوان شیوهای از پرداخت مورد استفاده قرار میگیرد. در حالی که توکن علاوه بر اینکه میتواند شیوه ای از پرداخت باشد، میتواند سهام یک شرکت نیز باشد.
- توکن سوزی (Burn token) :
از بین بردن دائمی توکن های در گردش، درون یک شبکه ارزدیجیتال، توکن سوزی گفته میشود.هدف از توکن سوزی بالا بردن ارزش توکن های درگردش میباشد.
- توکنهای غیر قابل معاوضه(NFT) :
برای هر نوع دارایی دیجیتالی، یک گواهی مالکیت غیر تکراری میباشد.
NFT یک قرارداد هوشمند است، که میتوانید سورس کدهای آن را از سایت های مختلف دانلود، و برای خودتان شخصی و ایمن سازی دیجیتالی کنید.
بسیاری از شکلهای این توکن ها از تصاویر، گیف ها، فیلم و توئیت ها میباشند.
- متاورس(Metaverse) :
متاورس از دو کلمه Meta (به معنی برتر) و universe (به معنی جهان) میباشد.
اما برای سهولت کار، متاورس به معنی جهان برتراست.
متاورس در دنیای مجازی و فضای آنلاین، در شبکه های اجتماعی، بازی های ویدیویی، واقعیت مجازی(VR)، واقعیت افزوده(AR) و ادغام بلاک چین فعالیت کند.
برترین ارزهای متاورس: دیسنترالند(Decentraland)، سندباکس(Sand)، مانا(Mana) و… میباشد.
- نگهداری(Hold) :
همانطور که از اسم آن پیداست، به نگه داری از ارز های دیجیتال، هلد گفته میشود.
سه مدل سبک برای هولد کردن وجود دارد : کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت.
کوتاه مدت برای یک تا سه ماه، میان مدت سه ماه تا یک سال و بلند مدت یک سال تا سه سال است.
- ترس از دست دادن(Fomo) :
مخفف عبارت Fear of missing out ، به معنی ترس از دست دادن میباشند.به صورت خلاصه ، برای فردی که نگران از دست رفتن سود سرمایه گذاری خود است، از این اصطلاح استفاده میشود.
- پامپ و دامپ(pump/dump) :
از پرکاربدر ترین اصطلاحات ارز دیجیتال می باشد. به زمانی که سرمایه داران بخواهند به صورت مصنوعی قیمت ارز را بالا و پایین ببرند، گفته میشود.
در بسیار از مواقع سرمایه داران، رمز ارز مورد نظر را میخرند، سپس با تبلیغات فراوان افراد را مجاب به خرید این ارز میکنند، در نتیجه قیمت ارز دچار صعود یا پامپ میشود و زمانی که قیمت به اوج رسید، شروع به فروش میکنند که در نتیجه این اقدام ، قیمت شروع به دامپ یا کاهش میکند.
- نگهداری غیر منطقی(BagHolder) :
به سرمایه داران و معامله گرانی گفته میشود که برای نگهداری غیر منطقی یک رمز ارز پافشاری و اصرار دارند.این کلمه دیدگاه طنز دارد.
- پوزیشن لانگ(Long Position) :
زمانی که معامله گران بر روی یک رمز ارز بعد از تحلیل، روی بالاتر رفتن قیمت آن معامله باز میکنند، به اصطلاح لانگ پوزیشن میگویند.
- پوزیشن شورت(Short Position) :
برعکس لانگ پوزیشن، زمانی که معامله گران بر روی یک رمز ارز بعد از تحلیل، روی پایین آمدن قیمت آن معامله باز میکنند، به اصطلاح شورت پوزیشن میگویند.
انواع ترید کردن:
1.پوزیشن تریدینگ(Position Trading) :
معامله گران بر اساس تحلیل فاندامنتال (به صورت کلی بر اساس اخبار در بازار) به صورت هفتگی یا ماهانه شروع به معامله میکنند.
این سبک به سبک قدیمی نزدیک است. زیرا در گذشته یک ارز را میخریدند و انتظار داشتند که قیمت آن در آینده، بالا برود.
2.سوئینگ تریدنگ (Swing Trading):
معامله گران بر اساس تحلیل تکنیکال به صورت هفتگی یا ماهانه شروع به معامله میکنند.
3.معاملات روزانه(Day Trading) :
معامله گران به صورت روزانه معامله و کسب سود مینمایند.
به صورت کلی هر پوزیشن به صورت تقریبا چند ساعت باز میباشد.
4.اسکالپینگ(Scalping) :
معامله گران به صورت لحظه در تایم فریم های پایین تر، از بالا و پایین رفتن قیمت کسب سود میکنند و میتوانند پوزیشن های متعدد در طول روز باز کنند . اگر چه این سود کوچک است، اما با مجموع این سودها، میتوان به عدد قابل توجهی دست پیدا کرد.
حد ضرر و حد سود(Stop Lose/Take Profit) :
بسیاری از معامله گران در معاملات خود قسمتی را برای سودی که انتظار دارند قرار می دهند (حد سود) و قسمتی را برای زمانی که روند خلاف نظر آن ها در نمودار پیش رفت، مشخص می کنند (حد ضرر) . آن ها در موقعیت حد ضرر، مجبور به فروش رمز ارز خود که با ضرر همراه است، می شوند.
کسب اطلاعات در مورد بازار ارزدیجیتال
برای اینکه بتوانید با دید بازتر، در معاملات خود کسب سود نماییم، بهتر است در مورد اطلاعات بازار، وایت پیپر رمز ارزها و … اطلاع داشته باشیم و برای کسب سود، از آن استفاده کنیم.
چند سایت معتبر برای استفاده :
- ارزش بازار(Market Cap) :
قیمت فعلی ارز مورد نظر را نسبت به کل ارزهای درگردش به دست میآورد. می توانید ارزش کل بازار را در سایت coinmarketcap مشاهده کنید.
نتیجه گیری :
این نکته را به خاطر داشته باشید که با دانش و تجربه وارد شوید.
امیدواریم که توانسته باشیم شما را با مهم ترین اصطلاحات ارز دیجیتال پر سود آشنا کنیم.
برای کسب اطاعات بیشتر درباره ی ارز دیجیتال ، پیشنهاد می کنیم مقاله ی “آلت کوین یا بیت کوین ، تفاوتشان چیست؟“ را مطالعه کنید!
شرکت رمزگشا با چندین سال سابقه در زمینه تحلیل ارز دیجیتال و فارکس فعالیت می نماید . این شرکت دارای مشاوران متخصص می باشد. شما می توانید در هر ساعت از روز با مشاوران این شرکت در ارتباط باشید.
نویسنده : آقای محمد سالاری
4 پاسخ به “اصطلاحات ارز دیجیتال که باید بدانید !”
… [Trackback]
[…] Info to that Topic: ramzgosha.com/digital-currency-idioms/ […]
… [Trackback]
[…] Information to that Topic: ramzgosha.com/digital-currency-idioms/ […]
study music
instrumental music